Så städar du garaget i 6 enkla steg

Tanken med ett garage är att det ska förvara din bil. Men till detta ändamål kan det aldrig fungera om du har förvandlat det till en soptipp eller en lekplats för insekter. Om detta beskriver ditt garage så kommer din bil aldrig vara i säkerhet där. Att då och då försöka flytta runt saker för att skapa en väg in för din bil är inte tillräckligt. En del av det som står där kan ha skarpa kanter och kan repa din bil, eller göra hål på ett däck. För att undvika detta så måste du ta dig tid att effektivt rengöra och organisera ditt garage. Dessa följande 6 steg kommer att hjälpa dig att göra det på ett lätt sätt.

6 steg till ett städat garage

Steg 1: Ta ut allt från garaget och lägg det på uppfarten. Kategorisera sakerna medan du lyfter ut dem. Lägg saker såsom verktyg, dekorationer, redskap för gräsmattan etc. på ett ställe, och om det är något som du inte längre behöver så kan du sälja det, lägga det till återvinningen eller ge bort det.

Steg 2: Förbered material att använda för att hålla garaget städat. Saker som bör ingå i det materialet är förvaringslådor, hyllor, skåp, krokar, verktygslådor etc. Om du vill hänga något se till att krokarna är riktigt och väl förankrade i tak och väggar. Lämna inte något halvdant då det kan undergräva hela ditt arbete i slutändan.

Steg 3: När du har tagit ut allt, sopa golvet i ditt garage och moppa det sedan. Detta möjliggör för tillräckligt med utrymme för dig att arbete samt för andra aktiviteter som man inte vill utföra på ett smutsigt golv.

Steg 4: Om färgen på väggarna börjar se gammal ut bör du måla om dem. Det kommer att göra att garaget ser ljusare och större ut. Att måla om väggarna kan också hjälpa dig att undvika att utföra aktiviteter däri som kan snabbt smutsa ner garaget igen. Du kan också använda färgad betong på golvet eller grå garagegolvsfärg och sedan försegla det med ett genomskinligt ytlager. Detta hjälper att skydda golvet från spill och gör det dessutom enklare att rengöra. Efter du målat låt allting torka i minst 24 timmar.

Steg 5: Nu är det dags att sätta tillbaka allting i garaget igen efter färgen har torkat. Lägg saker som du ofta använder lättillgängligt. Alla verktyg och redskap till bilen bör organiseras och förvaras för sig, helst i ett skåp. Sätt etiketter på allt förvaringsmaterial om vad de innehåller, såsom på tunnor, lådor och skåp. Vassa föremål bör förvaras säkert genom att hålla dem ur vägen men lättillgängliga. Bensin, fotogen och andra liknande vätskor bör förvaras riktigt tillslutna och i ett skåp. Undvik att hantera explosiva och brandfarliga produkter i garaget då du alltid istället kan gå utomhus, speciellt då du vill blanda till något eller göra dig av med några substanser genom att använda dem.

Steg 6: Efter du har använt något, så lägg tillbaka det direkt där det ska vara. Detta kommer att hjälpa dig att hålla garaget städat.